22 de milioane de euro de la IFC pentru IMM-urile femeilor – antreprenor

Garanti Bank, cotată între primele 15 după mărimea activelor din România, va acorda finanțări în valoare de 22,5 milioane de euro companiilor mici şi mijlocii şi în special celor deţinute sau administrate de către femei. Banii au fost obţinuţi în urma împrumutului de la International Finance Corporation (IFC), o subsidiară a World Bank Group.

23 feb. 2012, 12:11
22 de milioane de euro de la IFC pentru IMM-urile femeilor – antreprenor

„Parteneriatul cu Garanti Bank reprezintă primul împrumut acordat de IFC pentru a veni în special în sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor în UE, Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord“, spune un comunicat al Garanti Bank.

Banca turcă nu abordează pentru prima oară nişa de piaţă a femeilor antreprenor din România, în număr de peste 500.000 potrivit statisticilor proprii. După ce a lansat un pachet de finanţare special dedicat acestei clientele, a a atras în portofoliul său 1.400 de companii care au femei acţionari ţi a dat împrumuturi de 9 milioane de euro către 120 de IMM-uri deținute de către femei, din Bucureşti, Craiova, Covasna, Iaşi şi Galaţi.

Garanti Bank este în România din 1998, are peste 240.000 de clienţi, dintre care 15.000 de companii mici şi medii şi o rețea de 77 de agenții. Garanti Group România a înregistrat un profit net consolidat de 8,3 milioane de euro în 2011. Garanti Bank a înregistrat o creștere a activelor de până la 1,45 miliarde de euro, ceea ce îi asigură o cotă de piaţă de puţin peste 2%.