24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu au scăpat de închisoare: „Nu au fost probate, fie s-au prescris”

24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu judecați într-un dosar de crimă organizată au scăpat, după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate. 24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu judecați într-un dosar de crimă organizată au scăpat, după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate, scrie Hotnews, citând Adevărul. Citeşte întreaga ştire: Clanul Cordunenilor, scos basma curată. 24 dintre cei 27 de membri au scăpat de închisoare 24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu judecați într-un dosar de crimă organizată au scăpat, după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate, scrie Hotnews, citând Adevărul. Citeşte întreaga ştire: Clanul Cordunenilor, scos basma curată. 24 dintre cei 27 de membri au scăpat de închisoare

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 17:06
24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu au scăpat de închisoare: „Nu au fost probate, fie s-au prescris”

Curtea de Apel Cluj a constatat joi, 30 ianuarie, că principalele infracțiuni pentru care frații Corduneanu și așa-zișii lor locotenenți au fost incriminați fie nu au fost probate, fie s-au prescris”, potrivit Adevărul, citat de Hotnews.ro.

Cel mai mic dintre frați, Marian, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare după ce a fost declarat vinovat că a plătit un hacker să intre în laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat.

În 2016, Tribunalul Maramureș pronunțase pedepse cu închisoare pentru 25 dintre cei 27 de inculpați. Costel Corduneanu primea, atunci, 8 ani de închisoare, în timp ce Vasile Călin era condamnat la 10 ani de închisoare. Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanță în 2010, când majoritatea membrilor importanți ai grupării se aflau în spatele gratiilor.

În timpul procesului, toți membrii importanți ai clanului, fără excepție, au fost eliberați din arest preventiv și s-au întors acasă la Iași. Cordunenii au fost acuzați că s-au organizat pe paliere și au derulat o “vastă activitatea infracțională, de la șantaj, furturi, infracțiuni imobiliare sau bancare, înșelăciune”, scrie Adevărul.