240 de apartamente din Miercurea Ciuc au rămas fără încălzire

Sute de localnici din Miercurea Ciuc au rămas fără încălzire şi apă caldă, după ce societatea de termoficare a întrerupt furnizarea din cauza datoriilor foarte mari la întreţinere. Oamenilor nu le rămâne decât să se încălzească fiecare cum poate, pentru că în case este aproape la fel de rece ca afară. Pe lângă restanţieri, acum suferă şi cei care îşi plătesc datoriile la zi.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 15:06
240 de apartamente din Miercurea Ciuc au rămas fără încălzire

240 de aprtamente din cele 8.000 branşate la sistemul centralizat de încălzire din Miercurea Ciuc au rămas în frig din cauza restanţelor. Furnizorul a sistat încălzirea în toate scările în care locuiesc datornici. Din cauza lor suferă însă şi familiile care sunt cu plăţile la zi.

Oficialii spun că măsura, chiar dacă drastică, este necesară întrucât există riscul ca societatea de gospodărire să nu-şi mai poată achita datoriile către furnizorul de gaz, iar în acest caz, tot oraşul ar putea să rămână fără încălzire şi apă caldă pe durata iernii.

„Datoriile se ridică la 400.000 de lei. Dintre aceste apartamente, 12 sunt deja în faza în care se vând de executorul judecătoresc şi avem pornite 203 procese cu persoanele rău platnice”, a declarat directorul societăţii de termoficare, GOSCOM SA Miercurea Ciuc, Ana Fekete.

La Miercurea Ciuc este a doua oară în acest an când se sistează furnizarea apei calde.