241 de persoane transportate în adăposturi în ultimele 24 de ore. Patru au decedat de frig

Numărul persoanelor fără adăpost transportate de către serviciile deambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale este în uşoară creştere faţă de ziua precedentă, astfel că în ultimele 24 de ore, 241 de oameni au ajuns în respectivele unităţi, iar patru au decedat.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 11:07
241 de persoane transportate în adăposturi în ultimele 24 de ore. Patru au decedat de frig

Numărul deceselor cauzate de hipotermie severă a crescut faţă de ziua precedentă, fiind înregistrate patru astfel de cazuri în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ, Olt, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

De la avertizarea „cod galben de ger” emisă de meteorologi, şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat şase decese din cauza hitopermiei severe.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi, fulare etc.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi locurile aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor – evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător, iar utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, trebuie evitată.


loading...
Partenerii noștri