25 de angajaţi şi asistaţi din centre ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, confirmaţi cu coronavirus

Zece angajaţi şi 15 asistaţi din centre ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş au fost confirmaţi cu COVID-19. În urma depistării focarelor COVID-19 au fost suspendate activităţile în comun, masa se serveşte în camere, nu în sala de mese, iar personalul de îngrijire care îi deserveşte pe cei bolnavi nu va lua contact cu cei sănătoşi.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 10:29
25 de angajaţi şi asistaţi din centre ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, confirmaţi cu coronavirus

DGASPC Argeş arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că, în urma testărilor din 7 iulie, în Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti şi Centrul de Copii „Sf.Andrei” din Piteşti au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 9 angajaţi şi un număr de 15 beneficiari, din cadrul C.L.P. Buzoeşti, şi un angajat din cadrul Centrului de Copii „Sf.Andrei” Piteşti.

În urma depistării focarelor COVID-19 în cele două aşezăminte sociale, autorităţile din domeniul sănătăţii publice au dispus modificarea modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, a spaţiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceştia, separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii, respectiv persoane pozitive COVID-19, persoane sănătoase care au fost în contact direct cu cei diagnosticaţi şi persoane sănătoase care nu au avut contact cu bolnavii.

De asemenea, au fost suspendate activităţile în comun, masa se serveşte în camere, nu în sala de mese, iar personalul de îngrijire care îi deserveşte pe cei bolnavi nu va lua contact cu cei sănătoşi.

În plus, în cele două centre s-a dispus interzicerea primirii de noi beneficiari şi a vizitelor externe.

„Ţinând cont de aceste aspecte şi de evoluţia epidemiologică actuală, în cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.) , un medic infecţionist se va prezenta în unitatea vizată, pentru examenul clinic de specialitate. Pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaţilor şi beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC. Argeş. Astfel, vor fi testate un număr total de 1.355 de persoane, din care 728 de angajaţi şi 627 de beneficiari”, menţionează DGASPC Argeş.

Citeşte şi Dr. Emilian Imbri, manager Victor Babeş: „Deja am trecut din stadiul de eroi în stadiul de bandiţi”