25 de persoane au murit într-un accident rutier din India

Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 11 au fost grav rănite duminică în statul indian Odisha (est) după ce un autocar care transporta o trupă de artiști s-a prăbușit într-o prăpastie, a anunțat agenția indiană de presă PTI, citată de AFP.

RomaniaTV.net
18 apr. 2016, 03:27

Accidentul s-a produs când șoferul autobuzului, care transporta aproximativ 40 de membri ai trupei, printre care femei și copii, a încercat să intre într-o curbă strânsă pe un drum de munte, potrivit agenției.

„Până în prezent, au fost descoperite 25 de corpuri, iar 11 persoane, care sunt într-o stare critică, au fost salvate”, a declarat Sarah Sharma, comandantul poliției din provincia Deogarh unde a avut loc tragedia.

Trupele de pompierii și de poliție au fost mobilizate pentru operațiunile de salvare. Pentru a facilita manevrele în întuneric, au fost aduse generatoare, însă relieful, pădurea deasă și vizibilitatea redusă au făcut dificile eforturile echipelor de salvare, a menționat PTI.

Arterele rutiere din India sunt printre cele mai periculoase din lume, cu peste 200.000 de morți în fiecare an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Cel puțin 37 de persoane au murit în februarie în vestul Indiei într-un accident de autocar care s-a prăbușit de pe un pod într-un râu.

În octombrie, 15 persoane care participau la o nuntă, printre care trei copii, și-au pierdut viața în sudul Indiei în urma ciocnirii mașinii în care se aflau cu un autobuz.