250 de elevi au fost trimişi acasă pentru două zile din cauză că centrala şcolii s-a stricat

O şcoală din municipiul Arad a fost închisă, luni dimineaţă, când s-a constatat că centrala pe gaz s-a defectat, astfel că nu au putut fi încălzite sălile de clasă, aproximativ 250 de copii fiind trimişi acasă pentru cel puţin două zile.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 08:33
250 de elevi au fost trimişi acasă pentru două zile din cauză că centrala şcolii s-a stricat

Inspectorul şcolar general, Mirela Aldescu, a declarat că au fost trimişi acasă elevii claselor I – IV care învăţau în clădirea de pe strada Lucian Blaga a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”.

Angajaţii şcolii au constatat, luni dimineaţă, că un cazan din cele trei ale centralei pe gaz s-a stricat, astfel că nu s-a putut asigura încălzirea clădirii.

„Au fost trimişi acasă 250 de elevi, care nu vor veni la cursuri nici marţi. Se încearcă remedierea problemelor pentru a se putea relua cursurile miercuri”, a declarat Mirela Aldescu.

Referitor la situaţia din judeţ, inspectorul şcolar general a declarat că nu există şcoli închise dar că s-a recomandat ca în zonele cu zăpadă mare să nu se circule cu microbuzele şcolare pentru a se preîntâmpina blocarea copiiilor în trafic.

„Am cerut şcolilor să li se permită elevilor să intre la cursuri indiferent de ora la care ajung”, a afirmat Aldescu.

Se estimează că absenteismul şcolar este de 15 la sută în judeţ, pentru că mulţi copii nu au putut ajunge la cursuri din cauza traficului afectat de depunerile de zăpadă.

Potrivit Prefecturii Arad în judeţ nu există drumuri blocate sau localităţi izolate, însă se circulă cu mare dificultate pe toate şoselele.


loading...