26 de români au murit în accidente, într-o săptămână. Titi Aur, semnal de alarmă

Potrivit datelor publicate de INS, în 2019 numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere a scăzut faţă de 2018. În ultima săptămână şi-au pierdut viaţa 26 de români în accidente, iar 79 din cauza coronavirusului. 

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 07:04
26 de români au murit în accidente, într-o săptămână. Titi Aur, semnal de alarmă

Titi Aur trage un semnal de alarmă şi le explică şoferilor la ce trebuie să fie atenţi atunci când urcă la volan. 

„Din păcate, nimic măcar în perioada pandemiei, scăderea numărului de victime nu a fost proporțională cu cât a scăzut circulația. Mai precis, s-a făcut un calcul și există un studiu care arată că circulația a scăzut cu aproximativ 50%, dar numărul de victime doar cu 25%, deci nici măcar atunci când au fost șoselele mult mai libere nu au știut să circulăm în siguranță. Asta pentru că majoritatea acuză doar drumurile: „Nu avem drumuri”. Da, drumurile trebuie îmbunătățite, dar ce nu avem, nu avem comportament normal la volan și nu avem conștientizarea faptului că atunci când ne urcăm la volan, mașina este o armă și putem fi sau putem produce victime. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l avem este educația. Să înțelegem că atunci când suntem la volan, putem să creăm victime, putem să facem accidente.

Cei care acționează pe drum nu pleacă dornici să facă accidente, nu pleacă necunoscând neapărat reguli de circulație, ci fac greșeli minore, aparent minore, de la mici distrageri, neatenția la volan, de la o discuție în mașină la telefonul mobil, depășirea vitezei, încălcări minore ale regulilor de circulație care duc la adevărate tragedii. România este pe locul unu în lume la victime din accidente de circulație și suntem în creștere”, a precizat Titi Aur la B1.

În lunile de vară au loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

de pe 1 iunie până pe 9 iunie 79 de români au murit din cauza coronavirusului.