27 morţi şi un oraş devastat, în urma unor tornade, în centrul SUA VIDEO

Cel puţin 27 de persoane au murit şi un oraş a fost devastat complet vineri în centrul Statelor Unite de peste 80 de tornade, la câteva zile după un alt val de intemperii care au provocat moartea a 13 persoane la începutul săptămânii, transmite AFP.

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 06:54
27 morţi şi un oraş devastat, în urma unor tornade, în centrul SUA VIDEO

Mai multe camioane au fost smulse şi aruncate în lacuri, casele au fost distruse până la temelii, iar clădirile au fost grav avariate de tornadele care au afectat opt state din centrul Statelor Unite.

Serviciul naţional de meteorologie a anunţat că a primit 83 de alerte de tornadă doar în ziua de vineri, ceea ce ridică numărul total la 133 de la începutul săptămânii.

Situaţia din Marysville, în statul Indiana, a îngrijorat cel mai mult autorităţile vineri seara. „Informaţiile telefonice arătau că oraşul Marysville a dispărut”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Chuck Adams.

Potrivit autorităţilor locale, 13 persoane au murit doar în statul Indiana, 12 în Kentuky şi două în Ohio. Într-o primă fază, autorităţile au anunţat şapte morţi, după care au ridicat bilanţul la 14.

„Primele informaţii arată că cele mai mari pagube sunt în sud-vestul statului Indiana”, în localităţile Henryville, Marysville, Beijing şi New Beijing, potrivit unui comunicat al centrului comun de informaţii din Indiana.

În cursul nopţii, echipele de salvare au căutat supravieţuitori în oraşele afectate de tornade.

Bilanţul tornadelor care au afectat centrul Statelor Unite la începutul săptămânii este de 13 morţi.

Aproximativ 545 de persoane au murit în 2011 în Statele Unite în urma tornadelor, un număr record după 1936, conform Serviciului naţional de meteorologie.