275 de victime ale gerului într-o singură zi

Numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 275.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 12:00
275 de victime ale gerului într-o singură zi

La nivel naţional, s-au mai înregistrat 2 decese în Hunedoara şi Galaţi în această perioadă, numărul deceselor din cauza hitopermiei severe înregistrate de la  avertizarea “cod galben de ger” emisă de meteorologi până în prezent, ajungând la 8.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca în această perioadă să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume legume, fructe şi alimente bogate în proteine.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.
De asemenea, evitaţi consumul bauturilor alcoolice.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi mai trebuie, de asemenea, evitată folosirea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.