29 februarie, zi de acţiune sindicală în toată Europa împotriva noului Pact bugetar

Confederaţia Europeană a Sindicatelor a anunţat, miercuri, la Bruxelles, că, pe 29 februarie, va fi organizată în toată Europa o zi de acţiune sindicală pentru a protesta faţă de noul "Pact bugetar", propus de liderii europeni.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 16:48
29 februarie, zi de acţiune sindicală în toată Europa împotriva noului Pact bugetar

Modul în care va fi organizată acţiunea va fi decis de sindicatele naţionale, însă sloganul va fi unul comun la nivel european, pentru a sugera că sindicatele nu mai pot accepta actuala stare de lucruri, scrie Rador.ro

 

Secretarul general al confederaţiei, Bernadette Segol, a declarat, pentru Radio Romania, că sindicatele europene vor să fie ascultate de liderii politici, care trebuie să conştientizeze că măsurile de austeritate nu sunt singurul răspuns la criza economică.

 

„Cu măsurile de austeritate luate la ora actuală nu vedem ieşirea din criză şi nu vedem nicio rezolvare în ce priveşte locurile de muncă. Ceea ce dorim noi, sindicatele europene, este să apărăm locurile de muncă, un bun loc de muncă pentru fiecare, iar ceea ce vedem acum este doar şomaj şi o viaţă precară. Trebuie ca politicienii să înţeleagă că dacă vrem să avem o Europă aceasta trebuie să ţină cont de oameni, de locurile lor de muncă şi de viitorul lor. Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem”, a afirmat Bernadette Segol.