3.000 de bucureşteni au luat startul la crossul REFRESH5RUN

Duminică a avut loc cross-ul REFRESH5RUN!, organizat de Primăria Sectorului 5 în Parcul Izvor. Peste 3.000 de participanți au luat parte la eveniment, ajuns la a doua ediție.

RomaniaTV.net
15 sept. 2019, 11:51

Cursa a fost organizată pe un traseu bine stabilit, de 3 km, ce a urmat Bd Națiunile Unite, pe sensul de lângă parc, și a fost împărțită în trei categorii:

– de la ora 09.00, primii care au intrat în competiție au fost elevii din Sectorul 5, cu vârste cuprinse între 6-8 ani;
– de la ora 10.00, elevii cu vârste între 9-13 ani au avut ocazia de a-și dovedi abilitățile sportive;
– de la ora 11.00, a fost organizată cursa „Family Run”, unde s-au înscris elevii care au împlinit deja 14 ani, adolescenții, dar și părinții care încurajează practicarea sportului în familie

Totodată, în intervalul orar 11.30 – 12.10, sub genericul Clasa Bagboxing, toți prezenți au fost așteptați la atelierele de îndemânare şi la alte manifestări dedicate celor care vor să atragă atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm zilnic mişcării în aer liber şi sportului.

De asemenea, de la ora 12.15, în cadrul festivității de premiere, participanților le-au fost înmânate diplome și medalii care să le amintească de această zi dedicată sănătății și performanței, bucurându-se, de altfel, de premiile-surpriză puse în joc, pentru fiecare grupă de participanți, în cadrul tombolei.

Competiția face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat #FAPTE:Start spre VIITOR, care integrează atât programe sportive, coordonate de specialiști în domeniu, activități de informare, de promovare a imaginii și prestigiului Sectorului5, de educare a spiritului civic, precum și de susținere a performanței în educației.