Centre sociale au administrat medicamente fără reţetă copiilor şi persoanelor vârstnice. Avocatul Poporului s-a sesizat

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul administrării de medicamente psihotrope.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 10:05
Centre sociale au administrat medicamente fără reţetă copiilor şi persoanelor vârstnice. Avocatul Poporului s-a sesizat

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul administrării de medicamente psihotrope, fără reţetă sau recomandare, copiilor şi bătrânilor din trei centre sociale din judeţul Gorj. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia persoanelor cu handicap. ”, conform unui comunicat de presă. 

 Angajaţi ai DGASPC au distribuit copiilor şi pensionarilor medicamente fără prescripţie medicală. Cazul a  fost descoperit acum 3 ani, atunci când DGASPC a început o serie de anchete interne.

Salariaţii investigaţi au fost sancţionaţi, dar au continuat distribuirea de medicamente psihotrope fără reţete medicale.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Protecţia Consumatorului au început anchete în acest caz. 

După acţiunile auditului intern al Direcţiei de verificare a respectării procedurii privind administrarea de medicamente, conducerea DGASPC Gorj a făcut o sesizare  către IPJ Gorj în 2017. 

DIICOT a confirmat că această anchetă este în proces de derulare. ”Este in rem, pentru trafic de droguri de risc”, a comunicat purtătorul de cuvant.