3 greşeli majore pe care le fac părintii când divorţează

Chiar daca nu ni-l dorim exista si cazuri in care relatia dintre parinti se destrama si ajung la divort. Cand mai este si un copil la mijloc situatia este si mai dificila, de cele mai multe ori cel mic luand toata vina asupra lui.

RomaniaTV.net
08 dec. 2018, 18:42
3 greşeli majore pe care le fac părintii când divorţează

In mintea copilului se formeaza un sentiment de culpabilitate, imaginandu-si ca poate n-a fost suficient de cuminte sau n-a luat note mari la scoala de au ajuns parintii lui la aceasta separare. Mult prea preocupati sa-si arunce vorbe grele, unii parinti fac trei greseli majore in gestionarea divortului.

1. Se ignora interesului copilului

Situatia fiind tensionata in cuplu, copilul este lasat de-o parte, chiar neglijat. Nimeni nu-i explica si lui ce se intampla, care este cauza rupturii dintre adulti. Expertii spun ca parintii trebuie sa-l faca pe cel mic sa inteleaga ca, desi ei ca adulti nu se mai iubesc, nu se mai inteleg, vor fi in continuare parintii lui. Chiar daca vor locui in case separate, asta nu inseamna ca nu-l vor iubi la fel de mult si nu se vor ocupa in continuare de cresterea si educarea lui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.