3 lucruri pe care să nu le faci niciodată când îţi speli zonele intime

Atunci cand vine vorba despre curatarea vaginului, lucrurile se precipita, caci toate femeile au impresia ca modul in care o fac ele este cel corect. Medicii insista sa lasi vaginul sa se curete singur. Pentru ca are propriile mecanisme de auto-curatare, iar secretiile de mucus sunt suficiente pentru aceste lucruri.

23 feb. 2018, 17:21
3 lucruri pe care să nu le faci niciodată când îţi speli zonele intime

Multe femei insa insista sa intervina in procesul natural al curatarii vaginului si sa apeleze la cateva metode care fac mai mult rau decat bine.

Iata patru obiceiuri pe care trebuie sa le eviti cu desavarsire.

In primul rand, nu folosi abur. Vaginul nu este un covor pe care sa il cureti ca in reclame cu abur, ci are nevoie de o ingrijire speciala. Ei bine, aparatele speciale care se gasesc in anumite farmacii si care promit sa iti curete vaginul cu ajutorul aburului si a unor ceaiuri de pelin sau musetel iti pot arde foarte usot vaginul.

Reclamele de la TV sunt pline de tratamente pentru a scapa de infectiile vaginale, de mancarimi sau despre fungi.

Alimentele care curata vaginul de bacterii: 

Inainte de a face un control prealabil la medicul ginecolog, NU trebuie niciodata sa iei medicamente de capul tau. Netratate, problemele la nivelul vaginului pot conduce la cancer ovarian.

Anumite probleme pot aparea dupa un tratament cu antibiotice sau din cauza stresului ori a lenjeriei intime nepotrivite, asa ca trebuie sa mergi de fiecare la medic pentru a afla tratamentul corect.

Patru lucruri pe care NU trebuie sa le faci niciodata cand iti cureti vaginul

1. Unele femei incearca uleiul de tea tree ori usturoiul pentru anumite infectii, insa acest lucru este periculos si trebuie evitat, pentru a nu te trezi cu arsuri si alte infectii.

2. Nu iti introduce in vagin obiecte care nu au fost dezinfectate corespunzator. Trebuie sa ai o grija deosebita atunci cand introduci tamponul, cupa menstruala, diafragma sau jucariile amoroase. De asemenea, si partenerul tau trebuie sa aiba grija sa aiba o igiena riguroasa inaintea unei partide de amor, mai ales daca nu folositi prezervativ.

3. Renunta la produsele parfumate atunci cand faci dus si uita de geluri de dus parfumate, servetele parfumate ori spray-uri. Un gel bland sau un sapun, pe baza de acid lactic si fara parfum, ajuta la curatarea eficienta a vaginului, fara a agresa zona, scrie teotrandafir.com.