3 obiceiuri de viaţă ale oamenilor recunoscători

„Viata inseamna o serie de probleme care trebuie rezolvate si multe dintre aceste probleme cauzeaza stres. Recunostinta poate fi un scut impotriva stresului”, sustine Robert Emmons, profesor de psihologie la Universitatea California.

17 apr. 2016, 20:00
3 obiceiuri de viaţă ale oamenilor recunoscători

Iata 3 obiceiuri de viata ale oamenilor recunoscatori.

Petrec timp cu cei dragi
Oamenii recunoscatori stiu ca nu au ajuns aici de unii singuri si si-au facut un obicei sa petreaca timp cu persoanele care conteaza pentru ei. „Gratitudinea ne ajuta sa ne conectam cu ceilalti oameni. Intareste relatiile si relatiile sunt cei mai buni prevestitori ai fericirii si luptatori impotriva stresului”, subliniaza Emmons.

Exprimarea aprecierii pentru cei dragi poate ajuta la crearea apropierii de altii de vreme ce le demonstrezi cum ii privesti. Potrivit lui Michael E. McCullough, cercetator la Universitatea Miami sentimentele de recunostinta pe care le simti nu sunt benefice doar pentru tine „Mai mult decat orice emotie, gratitudinea este emotia prieteniei. Este o parte a unui sistem psihologic care ii face pe oamenii sa simta ca valoreaza mai mult in ochii altora”, spune McCullough.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.