3 soluţii care chiar funcţionează dacă ai scalpul uleios

Ți se îngrașă frecvent părul, ai mătreață sau o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de dermatită seboreică? Este posibil să fie din cauza scalpului tău uleios.

RomaniaTV.net
27 ian. 2017, 09:40
3 soluţii care chiar funcţionează dacă ai scalpul uleios

Cauze ale unui scalp gras

Unul dintre motivele pentru care părul se îngrașă se datorează faptului că glandele sebacee de la nivelul scalpului produc sebum, care se deplasează pe firele de păr. Printre cauzele scalpului uleios sau excesului de sebum se numără dezechilibrele hormonale, umiditatea, dieta sau dermatita seboreică.

Această supraproducție de ulei, uneori, duce la un scalp solzos, cruste pe scalp și chiar inflamații ale pielii. Scalpul poate părea excesiv de uleios dacă părul nu este spălat de multe ori sau dacă au rămas urme de șampon. Hormonii androgeni controlează producția de sebum, deci un dezechilibru hormonal duce adesea la supraproducție de sebum. Acest lucru se întâlnește frecvent la adolescenți, în special la băieți. Astfel de dezechilibre hormonale pot apărea, de asemenea, în timpul sarcinii.

Citeşte şi  Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să ştim… ce soluţii îţi dăm

Soluții pentru scalpul gras

Oțetul de mere este un remediu tradițional pentru scalpul gras. Clătirea părului cu un amestec de oțet de cidru de mere și rozmarin sau ulei esențial de mușețel poate ajuta la reducerea onctuozității scalpului, atenuarea mătreții și la eliminarea acumulării de reziduuri și de produse de îngrijire a părului. Aloe vera este un alt remediu popular și natural pentru scalpul gras. Se amestecă 1 litru de apă cu 1/2 litru de gel de aloe vera și 20 de picături de chiparos, ienupăr sau ulei esențial de lavandă, pentru a face un tonic pentru scalp.

Produsul reduce excesul de onctuozitate și calmează mâncărimile scalpului. Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial extras din frunze de arbore de ceai, un arbust nativ din Australia. Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în șampon, când te speli, și șamponează ca de obicei. Remediul tratează mătreața și atenuează problemele scalpului și dacă masezi scalpul cu 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai, diluat în ulei de floarea-soarelui.

Află aici de ce ar trebuie să-ți speli părul cu oțet de mere


loading...