30.000 de magazine din România anunţă zero toleranţă pentru vânzarea de produse din tutun către minori. Campanie BAT şi ANPC

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 12:25 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Peste 30.000 de magazine din România vor deveni parte a campaniei de zero toleranță a vânzării de tutun către minori, desfășurată de British American Tobacco și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Cea mai mare companie de tutun din România lansează campania „Alege asumat un comportament comercial curat”, un proiect anual de informare a partenerilor comerciali și a publicului asupra legii care interzice și sancționează aspru vânzarea produselor din tutun către minori.

Campania „Alege asumat un comportament comercial curat” derulată de BAT informează asupra cadrului legal în vigoare și subliniază sancțiunile aplicabile pentru comercializarea produselor din tutun către persoane sub 18 ani. În premieră în acest an, parteneriatul cu ANPC pune la dispoziția consumatorilor un număr de contact unde poate fi sesizată încălcarea legii: 021/9551 – Telefonul consumatorilor ANPC.

„Produsele din tutun sunt destinate exclusiv adulților și legea îi sancționează pe cei care încalcă legea cu amenzi de la 5.000 de lei până la închiderea definitivă. Mulțumim ANPC pentru decizia de a se implica direct în campanie pentru că este important, pe de-o parte, ca oamenii să știe că pot preveni o ilegalitate și, pe de altă parte, ca vânzătorii să refuze comercializarea produselor din tutun atunci când există îndoieli asupra vârstei cumpărătorului”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul British American Tobacco Europa Centrală și de Sud.

British American Tobacco se adresează în comunicarea produselor sale exclusiv consumatorilor adulți, cu respectarea strictă a normelor în vigoare privind vârsta minimă necesară pentru achiziția produselor cu nicotină.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie bat protecţia consumatorilor vanzare tigari minori
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H