30 aprilie 2012 a fost declarată zi liberă în sectorul public VEZI CÂND VA FI RECUPERATĂ

30 APRILIE, LIBER. Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, hotărârea prin care ziua de luni, 30 aprilie 2012, este declarată zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai, au declarat surse oficiale.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 09:30
30 aprilie 2012 a fost declarată zi liberă în sectorul public VEZI CÂND VA FI RECUPERATĂ

Guvernul a decis ca ziua de luni, 30 aprilie 2012, să fie declarată zi liberă, a anunţat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ziua liberă stabilită în 30 aprilie va fi recuperată în data de 5 mai 2012.

Astfel, angajaţii din sectorul bugetar nu vor lucra în zilele de 28,29, 30 aprilie şi 1 mai, decizia Guvernului având rolul de a cumula timpul liber din această perioadă.

Măsura nu se aplică angajaţilor din domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2012 şi nici participanţilor în aceste procese.

În domeniul sanitar, în ziua de 30 aprilie, activitatea va fi asigurată în regim de sâmbătă şi duminică, respectiv la 30% din capacitate.

În ceea ce priveşte domeniul educaţiei, ziua liberă va fi recuperată în cursul săptămânii, a precizat Dan Suciu.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt, dispoziţiile hotărârii adoptate de Guvern pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali sunt de acord cu această decizie.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.


loading...