34 de persoane au murit din cauza gerului

Alte şase persoane, din judeţele Bacău, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Iaşi şi Maramureş, au murit din cauza gerului, numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării şi până în prezent ajungând la 34, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii.

RomaniaTV.net
05 feb. 2012, 07:14
34 de persoane au murit din cauza gerului

De la avertizarea de ger emisă de meteorologi şi până în prezent s-au înregistrat 34 de decese din cauza hipotermiei severe, după ce în ultimele 24 de ore au murit alte şase persoane, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă, informează Mediafax.

De asemenea, 300 de persoane fără adăpost sau cu hipotermie au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 118 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

„După ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud şi de sud-est a teritoriului, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben”, potrivit ANM.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi avertizări de ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că situaţia este sub control, dar autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.