300.000 de pelerini au participat la liturghia de la Fatima VIDEO

Aproximativ 300.000 de pelerini au participat la liturghia de la sanctuarul din Fatima, Portugalia. Credincioşii au vrut să celebreze 95 de ani de la prima apariţie a Fecioarei Maria.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 20:38
300.000 de pelerini au participat la liturghia de la Fatima VIDEO

Credincioşi din peste 30 de ţări s-au adunat la Sanctuarul de la Fatima, considerat unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Europa.

„Nu pot să explic, este prea emoţionant. Să fiu aici este pur şi simplu minunat. Am decis să venim, să auzim povestea Maicii Lucia şi să vedem exact cum a trăit ea în Portugalia”, au spus pelerinii.

Pelerinii au aprins lumânări şi le-au aruncat în foc, ca un simbol al devotamentului. Oficialii au declarat că aproape 30 de tone de lumânări au fost folosite în timpul ceremoniei. Totodată, mai mulţi credincioşi au mers în genunchi, în timp ce se rugau.

Oamenii au participat la o procesiune tradiţională, în cadrul căreia statuia Fecioarei de la Fatima a fost plimbată printre credincioşi. În 1917, Fecioara Maria a apărut în faţa a trei copii care se jucau. Fecioara a aparut de şapte ori în faţa copiilor şi a transmis mai multe mesaje.