300 de kilograme de carne de pui stricată pentru bolnavii Spitalului Judeţean Suceava

O firmă care aproviziona Spitalul Judeţean din Suceava a livrat acestei instituţii nu mai puţin de 300 de kilograme de carne de pui alterată, dar find în termen de garanţie, potrivit etichetei de pe pachete, relatează România TV.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 11:24
300 de kilograme de carne de pui stricată pentru bolnavii Spitalului Judeţean Suceava

Carnea era aproape în stare de putrefacţie, având deja o culoare verzuie, după cum au precizat autorităţile sanitar-veterinare din Suceava. Acestea au descoperit, după primele analize de laborator, că era vorba despre o cantitate de pulpe de pui dezosate care fuseseră refrigerate, dar nu din carnea proaspătă, ci dintr-un stoc mai vechi de pulpe care fuseseră iniţial congelate.

Potrivit primelor informaţii, furnizorul de carne de pui a fost amendat cu 30.000 de lei. Acesta aproviziona şi Spitalul Judeţean din Botoşani, precum şi alte unităţi de profil din zonă. Ancheta este în curs, urmând a fi efectuate toate analizele de laborator, pentru a vedea dacă furnizorul se face vinovat de livrarea cu bună ştiinţă a cărnii alterate.

Anchetatorii spun, însă, că sunt siguri de faptul că acesta ştia de faptul că marfa lui este alterată şi că acesta lipise intenţionat etichete cu temen de valabilitate fals pe marfa livrată spitalului.