32 de persoane, la spital după ce au mâncat de la un fast-food din Lupeni

Analizele de laborator au relevat prezenţa bacteriei Salmonella în probele de alimente recoltate de la un fast-food din oraşul Lupeni, judeţul Hunedoara, unde, în urmă cu mai bine de o săptămână, 32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat produse comercializate acolo.

16 iun. 2015, 06:00
32 de persoane, la spital după ce au mâncat de la un fast-food din Lupeni

În maioneza preparată în cadrul acelui fast-food a fost identificat germenele Salmonella. De asemenea, germenele a fost decelat în cazul a trei angajaţi care lucrau acolo. Unitatea a fost închisă chiar din ziua în care au apărut primele cazuri de îmbolnăvire„, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău, potrivit jurnalul.ro.

32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat, vineri, 5 iunie, produse cu maioneză de la un fast-food din Lupeni. Dintre aceşti bolnavi, 24 au fost internaţi în secţiile de boli infecţioase de la spitalele din Vulcan, Hunedoara şi Deva, pacienţii acuzând o stare de rău generală şi diaree.

Analizele efectuate şi asupra bolnavilor au arătat prezenţa bacteriei Salmonella în 12 cazuri, apreciindu-se că în cazul celorlalţi organismul a reuşit să distrugă germenul prin mecanismele de autoapărare.

CITEŞTE ŞI: Obiceiuri zilnice care îţi distrug ficatul. Ce combinaţie să nu faci niciodată