34 de civili ucişi în ultimele 24 de ore la Doneţk, în Ucraina

Treizeci şi patru de civili au fost ucişi şi 29 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în confruntările din regiunea Doneţk, în estul separatist al Ucrainei, între armata ucraineană şi rebelii proruşi, a anunţat miercuri Departamentul regional al sănătăţii, potrivit Agerpres.

20 aug. 2014, 12:10
34 de civili ucişi în ultimele 24 de ore la Doneţk, în Ucraina

Treizeci şi patru de civili au fost ucişi şi 29 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în confruntările din regiunea Doneţk, în estul separatist al Ucrainei.

‘În ultimele 24 de ore, 34 de locuitori ai regiunii au fost ucişi în lupte şi alţi 29 au fost răniţi’, a precizat sursa menţionată, potrivit AFP.

Oraşul Doneţk, care număra un milion de locuitori înainte de ostilităţi, este teatrul unor lupte din ce în ce mai intense între forţele Kievului şi insurgenţii proruşi. Mai multe bombardamente au fost auzite în cursul dimineţii de miercuri în zonele de la periferia oraşului.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru securitate naţională şi apărare, Andrei Lîsenko, declara marţi că armata ‘a încercuit oraşele cheie din Donbas’, zonă care include regiunile Doneţk şi Lugansk, pregătindu-se de etapa finală a operaţiunii pentru preluarea controlului la Doneţk.