364 de unităţi de învăţământ din 19 judeţe sunt închise din cauza vremii

În 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se ţin cursuri din cauza vremii, cele mai multe fiind în judeţul Călăraşi, unde toate şcolile sunt închise, în Gorj, Dolj, Buzău, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 10:26
364 de unităţi de învăţământ din 19 judeţe sunt închise din cauza vremii

Potrivit informaţiilor transmite de inspectoratele şcolare judeţene până la ora 10.00, în 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se susţin joi cursuri, din cauza condiţiilor meteorologice.

Astfel, în judeţul Călăraşi au fost închise toate cele 105 unităţi de învăţământ, în judeţul Gorj cursurile au fost suspendate în 55 de unităţi, în Dolj – 35, în Buzău – 28, în Prahova – 23, în Ilfov şi Ialomiţa – câte 21, în Constanţa – 17, în Argeş – 16, în Dâmboviţa – 14, în Bistriţa Năsăud – nouă, în Galaţi şi Vrancea – câte cinci, în Brăila – patru, în Harghita – două, în Mehedinţi, Vâlcea, Vaslui şi Covasna – câte o unitate.

Potrivit reglementărilor din domeniul educaţiei, în cazuri deosebite (calamităţi naturale, temperaturi extreme etc.), inspectoratele şcolare judeţene iau deciziile care se impun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ, în conformitate cu situaţiile raportate de către şcoli. Cursurile neefectuate vor fi recuperate conform unui grafic stabilit de către conducerile şcolilor, arată Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat premierul Emil Boc.