37 de cetaţeni străini, depistaţi în situaţii ilegale în România

Publicat: Duminică, 03 Aprilie 2016 11:24 // Actualizat: Duminică, 03 Aprilie 2016 11:24 // Sursa: romaniatv.net

37 de cetateni straini au fost depistati in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si judetele Dolj si Timis, in perioada 28 martie -1 aprilie 2016, in urma efectuarii mai multor actiuni si controale, atat cu forte proprii cat si in cooperare cu structuri avand atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrari.

Foto: adevarul.ro

"Dintre acestia, 12 au intrunit conditiile necesare prelungirii dreptului de sedere, pentru 16 au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei, sase au solicitat o forma de protectie internationala, iar pentru ceilalti s-au dispus alte masuri. Pentru noua persoane au fost organizate misiuni de indepartare sub escorta de pe teritoriul Romaniei. La iesirea din tara, pe numele acestora a fost aplicata masura de nepermitere a intrarii in Romania, in conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul strainilor in Romania", se arată în comunicatul IGI.

Politistii au aplicat 114 sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda, in valoare totala de 27.025 de lei, cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei.

In domeniul azilului, in aceeasi perioada, au fost depuse un numar de 23 de solicitari pentru acordarea unei forme de protectie internationala in Romania. Cele mai multe persoane sunt din Irak, Siria si Bangladesh.

CITEŞTE ŞI: 44 de migranţi ilegali, reţinuţi în Bulgaria

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cetăţeni străni România migranti Romania refugiaţi România
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 apr 11:38
...urma efectuarii mai multor actiuni si controale, atat cu forte proprii cat si in cooperare cu structuri avand atributii in domeniul Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H