39 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, infectate cu noul coronavirus

39 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău au fost infectate, de la debutul pandemiei şi până acum, cu noul coronavirus, spune managerul Claudiu Damian, potrivit news.ro. Este vorba despre medici, asistente şi personal auxiliar.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 19:49
39 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, infectate cu noul coronavirus

Mai exact, în Spitalul Judeţean de la Buzău, au fost infectaţi şapte medici, 18 asistente medicale, 11 infirmiere şi trei îngrijitoare. Dintre cele 39 de persoane infectate, 15 mai sunt internate în prezent.

Mai sunt 15 cadre medicale în spital, la această oră. În rest, unele s-au întors la serviciu, altele urmează să-şi reia activitatea. În nicio secţie nu e o situaţie critică, în care să nu se funcţioneze din cauza lipsei de personal. La Chirurgie Plastică au fost confirmaţi 3 medici, dar aici sunt în total 6 medici, aşa că nici aici nu e o problemă de funcţionare”, a declarat managerul Claudiu Damian.

Citeşte şi Alexandru Rafila: România a făcut pre-comandă pentru vaccinul anti-Covid. Fără vaccin, imunizarea se va face prin boală

În judeţul Buzău au fost confirmate 326 de cazuri de coronavirus şi 7 decese.

În Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt, în prezent, 116 pacienţi infectaţi cu COVID, capacitatea maximă a unităţii fiind de circa 150.