4 lucruri pe care părinţii de preşcolari ar trebui să le ştie

Prima zi de gradinita aduce cu sine emotii, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Pentru ca noua aventura sa fie cat mai usoara, iata cateva lucruri pe care parintii de prescolari sa le ia in calcul.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 06:56
4 lucruri pe care părinţii de preşcolari ar trebui să le ştie

1.     Viziteaza gradinita si fa cunostinta cu figurile noi

Vor fi fete noi pe care si tu si copilul tau le veti intalni. Viziteaza gradinita si imprejurimile ei. Cand se organizeaza Ziua portile deschise, mergi cu copilul tau sa vada si cum este inauntru: cum sunt salile de clasa, cum arata baia, cum sunt dormitoarele etc. Iar daca ai idee si la ce educatoare va fi in grupa, atunci este perfect sa faceti cunostinta inainte de a incepe gradinita.

2.     Concentreaza-te pe distractie

Atunci cand ii arati clasa, vorbeste-i despre toate activitatile minunate pe care le va face acolo. Arata-i si locurile de joaca, cu siguranta il vor incanta.

3.     Organizarea

Mergeti impreuna la cumparaturile pentru hainute si/sau rechizite. Transformati inceperea gradinitei intr-un eveniment extraordinar.

Scrie-i numele pe toate obiectele pe care preconizezi ca le va lua la gradinita, astfel incat sa eviti eventualele probleme legate de obiectele asemanatoare sau chiar identice.

Invata-ti copilul sa aiba in permananta grija de lucrurile lui si sa si le tina in ordine.

Rutina culcatului seara si trezitului de dimineata este si ea o prioritate si este indicat sa incepi cat mai devreme, astfel incat cel mic sa se obisnuiasca si sa nu fie luat prin surprindere cu un alt program.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.