4 metode eficiente pentru disciplinarea copilului

Copilului îi este uşor să te manipuleze şi are la îndemână numeroase arme eficiente, de la farmecul personal şi până la talentul de a se da în spectacol în public, în speranţa că va scăpa basma curată. Există, însă, câteva tehnici care te ajută să îl disciplinezi eficient.

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 11:39
4 metode eficiente pentru disciplinarea copilului

Forţează-l să coopereze

Dacă fraţii nu vor să coopereze, foloseşte tactica prizonierului. Dă-le ceva de făcut împreună, cum ar fi să strângă jucăriile, după care oferă-le aceeaşi recompensă sau pedeapsă, în funcţie de performanţa în echipă. Dacă unul dintre ei nu îşi face treaba, îi pedepseşti pe amândoi. Data viitoare, nici celălalt nu va dori să mai coopereze şi vor pierde amândoi. În timp, această tactică îi convinge că e mai bine să lucreze împreună şi să se înţeleagă.

Citeşte şi  Educaţie copii: metode să stai calm când copilul e agitat

Fă-l să plătească

Cum decizi cine primeşte camera mai mare sau cine dă numele pisicii adoptate? Ei bine, unele lucruri nu pot fi tăiate în jumătate, aşa că lasă-i să liciteze, folosind diverse sarcini sau banii de buzunar pentru a plăti. Cel care este dispus să ofere mai mult, câştigă, fără supărare. Astfel vor învăţa valoarea banilor şi a muncii depuse.

Citeste mai mult pe feminis.ro