4 moduri în care singurătatea îţi poate afecta sănătatea

Când ești singur, parcă ești în căutare de oameni tot timpul. Uneori poți părea disperat după socializare. Dar să fii considerat ciudat nu este singura complicație de care pot avea parte cei solitari. Persoanele singure au mai multe probleme de sănătate, fizică și psihică, decât cele care au prieteni, susțin cercetătorii.

23 oct. 2014, 10:32
4 moduri în care singurătatea îţi poate afecta sănătatea

Iată câteva moduri în care singurătate îți poate afecta viața:

Ești pe marginea prăpastiei
Cu cât te simți mai singură, cu atât simptomele depresiei se accentuează. Când ești singur, hormonii din creier, cum ar fi cortizolul eliberat de stres, poate provoca depresie. De fapt, în ultimii ani, cortizolul a fost asociat cu o serie de probleme de sănătate precum depresia, creşterea în greutate, bolile cardiace sau reducerea densităţii osoase. Interacțiunea socială este mai eficientă în atenuarea simptomelor depresiei decât antidepresivele recomandate de medic, arată un studiu realizat de Universitatea de Stat din Colorado.

Când te simți singur, nu mai ai grijă de tine
Dacă mănânci singur în mod frecvent, vei mânca mai puțin sănătos decât dacă iei masa cu prietenii sau familia. Există studii care arată că persoanele de peste 50 de ani care sunt singure mănâncă mai puține legume decât cele care sunt căsătorite sau trăiesc în concubinaj. Dacă știi că pregătești masa pentru mai multe persoane, îi vei acorda o mai mare atenție și vei găti mai sănătos. În plus, cei singuri fac mai puțină mișcare. Toate aceste lucruri afectează calitatea vieții.

Ești mai predispusă la boli de inimă
Adulții de vârstă mijlocie care locuiesc singuri au un risc cu 24% mai mare de a muri de boli de inimă. Fără a avea un sprijin emoțional și social, persoanele singure sunt mai sensibile la efectele stresului, ceea ce le face vulnerabile în fața bolilor de inimă. Hormonii generați de stres contribuie la depozitarea colesterolului în inimă. Dincolo de faptul că mănâncă mai nesănătos și nu prea fac mișcare, cei singuri sunt defavorizați și din cauza faptului că nu au pe cineva apropiat care să insiste să meargă la medic atunci când apar primele probleme de sătătate.

Citeşte mai mult pe femeicuidei.ro