Iubitul și tatăl Mădălinei au plecat să muncească în străinătate să strangă bani pentru tratamentul tinerei. O boală cruntă îi amenință viața: „Mă simt din ce în ce mai rău”

La vârsta de 24 de ani, Mădălina trece prin momente cumplite, care-i pun viața la grea încercare. Și-a amânat nunta pentru a treia oară din cauza unei boli care îi pune în pericol viața, iar acum are nevoie de 31.200 de euro pentru a ajunge la Clinica Memorial din Turcia. Pentru a face rost de banii necesari salvării Mădălinei, iubitul ei și tatăl ei au plecat la muncă în străinătate. 

08 feb. 2024, 08:42
Iubitul și tatăl Mădălinei au plecat să muncească în străinătate să strangă bani pentru tratamentul tinerei. O boală cruntă îi amenință viața: „Mă simt din ce în ce mai rău”

Mădălina s-a născut cu o malformație la inimă, mai exact cu transpoziție de vase mari, insuficiență cardiacă și defect septal ventricular. A urmat tratamentele indicate de medici toată viața și astfel a reușit pentru o perioadă să țină boala sub control. Până în primăvara anului 2023, când tânăra a ajuns în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași. Familia a crezut că o pierde, pentru că a fost internată timp o săptămână pe secția de ATI.

„La mine este o problemă din naștere, eu am crescut, tratamentele pe care le luam până acum nu mă mai ajută, lucrurile s-au înrăutățit foarte mult într-o perioadă foarte scurtă. Am transpoziție de vase mari, insuficiență cardiacă clasa a treia și defect septal ventricular. Mai multe afecțiuni la inimă și am nevoie de o operație de dublă ventriculară, aceasta este o variantă, și cea pe care mi-au recomandat-o medicii. Până acum, am ținut boala sub control, am fost permanent la analize, însă când a fost perioada pandemiei, nu reușeam să ajung la control, spitalele erau foarte aglomerate și am ajuns acum, când nu se mai poate face nimic pentru mine”, a mărturisit Mădălina Maria Budescu.

Citește și: După ce primarul din Botoșani a presărat orașul cu florile preferate ale amantei, un viceprimar din Vaslui „a agățat” o femeie măritată, când a chemat-o să-i dea ajutoarele alimentare

Anul trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă, Mădălina a ajuns din nou la spital. De la Iași au transferat-o la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș. Și aici medicii sunt neputincioși, spunându-i că singura șansă este să fie operată în străinătate.

„Am fost și la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș, unde am stat internată 3 săptămâni, m-au transferat de la Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» Iași, unde am fost internată timp de o săptămâni în secția de ATI. Medicii mi-au spus că nu au ce să-mi facă și eu mă simt din ce în ce mai rău. A fost un an foarte greu pentru mine, chiar și din punct de vedere financiar, acum stau la pat. Am stenoză pulmoră severă, simt că mă sufoc și nici nu se pune vorba să fac efort, este foarte complicat”, a mai povestit Mădălina.

Citește și: Povestea cutremurătoare a Soniei, o fetiță de doar patru ani. Copila are inima mărită și trebuie să fie operată pe cord deschis. ”E un coșmar”

Iubitul ei nu s-a descurajat și muncește din greu pentru a-i salva viața Mădălinei. A plecat la muncă în Anglia în speranța că va câștiga mai mulți bani pentru a acoperi costurile operației Mădălinei în Turcia. Și tatăl ei este la muncă în Germania.

„Până anul trecut, am avut o viață bună. Am și un prieten, aveam planuri împreună, însă totul s-a destrămat. Am anulat, anul acesta, pentru a treia oară, nunta din cauza bolii. Este dureros, operația trebuie făcută în Turcia, el mă ajută să trec peste aceste momente, mă ajută și din punct de vedere financiar. Prietenul meu este plecat în Anglia, pentru a mă ajuta, tata este plecat și el în Germania, însă nu știu dacă vor reuși să strângă această sumă, 31.200 de euro, ne descurcăm greu”, adaugă Mădălina Maria Budescu