4 paşi pentru un păr şi unghii perfecte

Vrei unghii sănătoase și puternice și un păr fără pic de mătreață? Nimic mai simplu! Pune în aplicare sfaturile de mai jos!

RomaniaTV.net
17 nov. 2016, 14:28
4 paşi pentru un păr şi unghii perfecte

Învinge mătreața cu apă de gură

Da! Apa de gură antiseptică din dulăpiorul din baie nu este doar pentru păstrarea sănătății gingiilor și menținerea unei respirații proaspete. Produsul poate face minuni când vine vorba de părul tău.

Combină o parte apă de gură cu nouă părți apă și aplică acest amestec pe scalp după șamponare. Lasă amestecul să acționeze 5-10 minute și apoi clătește bine cu apă din abundență. Repetă procedeul de fiecare dată când te speli pe cap. Vei scăpa de mătreață în scurt timp.

Clătește-te pe păr cu o soluție pe bază de mentă

E posibil să scapi de mătreață cu apă de gură, dar mirosul antiseptic e posibil să-ți dea ceva bătăi de cap. Zdrobește o mână de frunze proaspete de mentă într-un bol, apoi toarnă vodcă, suficient cât să acoperi planta. Lasă amestecul deoparte peste noapte. Dimineața, adaugă aproximativ ¼ linguriță de apă, amestecă. Aplică soluția pe scalp după șamponare și clătește bine. Ar trebui să vezi primele rezultate de la a doua aplicare a soluției.

Citeşte şi  Eşti deshidratată? Semnele ciudate care îţi arată asta

Ia biotină pentru a avea unghii puternice

Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B7, ajută la întărirea unghiilor. O echipă de cercetători elvețieni a ajuns la concluzia că un supliment de biotină, luat zi de zi, timp de 6 luni, face unghiile mai puternice și mai groase. Biotina nu trebuie luată în doze mari. Aproximativ 250mcg pe zi ar trebui să îmbunătățească semnificativ starea unghiilor.

Cum usuci repede unghiile date cu ojă

Dacă vrei ca oja să se usuce mai repede, poți să folosești un lac de unghii cu uscare rapidă. Trebuie să știi însă că astfel de produse conțin adesea cantități mari de alcool și formaldehidă, substanțe care pot usca excesiv unghiile. În locul unui lac de unghii cu uscare rapidă, poți încerca o soluție mult mai rapidă: pune într-un vas câteva cuburi de gheață, toarnă apă rece, cât să le acopere, apoi scufundă-ți unghiile proaspăt date cu ojă și ține-le unu-două minute.

Cum obții frumusețea naturală cu ingrediente din bucătărie