4 secrete pentru un machiaj impecabil și rezistent

Umiditatea, fie cea de pe timpul verii, provocată de căldură, fie cea din sezonul rece, adusă de intemperii, poate face ca machiajul pe care îl aplici înainte să ieși din casă să nu reziste foarte mult.

31 ian. 2023, 18:01
4 secrete pentru un machiaj impecabil și rezistent

Câteva bune obiceiuri și produsele potrivite te pot ajuta, însă, să ai un aspect îngrijit pe tot parcursul zilei. Iată mai jos patru sfaturi pentru un machiaj impecabil și rezistent.

Pregătește tenul cu atenție

Regula de aur a machiajului rezistent este să-ți pregătești cu atenție tenul. Specialiștii spun că machiajul va rezista mult mai multe ore dacă pielea feței este bine hidratată. O îngrijire a pielii corectă trebuie, de altfel, să fie un obicei cotidian, indiferent dacă te machiezi sau nu. Curățarea pielii este un pas esențial atât seara, cât și dimineața. Alege un produs potrivit tipului tău de ten, indiferent că este un lapte sau o spumă demachiantă ori o apă micelară. Nu numai pielea feței trebuie să fie curățată, ci și cea a gâtului și decolteului. Iar, o dată sau de două ori pe săptămână, folosește un produs de peeling blând, pentru îndepărtarea celulelor moarte și rafinarea texturii pielii. Înainte de a te machia, aplică un ser, dacă folosești, apoi crema hidratantă obișnuită și lasă pielea să o absoarbă câteva minute. La final, aplica un fond de ten, un produs special conceput pentru a face machiajul să reziste cât mai multe ore. Alege unul cu o textură lejeră, cu o putere mare de acoperire, într-o nuanță care să pară cât mai naturală.

Respectă ordinea de aplicare a produselor de machiaj

Produsele de machiaj trebuie să fie mereu alese astfel încât formulele lor să se potrivească tipului tău de ten, de exemplu, cu o sensibilitate crescută, cu tendințe acneice sau cu riduri. Astfel, poți alege produse cu efect matifiant, dacă ai tenul mixt spre gras, ori hrănitoare, dacă pielea feței și a decolteului este uscată. Produsele se aplică într-o anumită ordine, pentru ca machiajul să reziste cât mai mult timp.

Astfel, în funcție de produsele preferate și de nevoi, cel care se aplică primul este primer-ul, urmat de fondul de ten, un anticearcăn și un corector, pentru mascarea imperfecțiunilor. Urmează, dacă este cazul, o pudră bronzantă, apoi fardul de obraz și o pudra translucida, care are rolul de a fixa machiajul. Pentru zona ochilor, aplică fardul de pleoape, apoi eyeliner-ul și rimelului, în timp ce pentru buze poți folosi un simplu gloss sau ruj, după preferințe.

Este recomandat să folosești pentru aplicarea produselor de machiaj accesoriile potrivite, perii și bureți, în funcție de preferințe.

Nu folosi produse de machiaj waterproof zilnic

Acesta este machiajul ideal pentru persoanele care merg la plajă ori la piscină, însă poate fi folosit pe tot parcursul anului, de exemplu, când plouă sau ninge. Principalul inconvenient în folosirea acestui tip de machiaj este îndepărtarea lui. Soluția poate să fie un produs demachiant uleios bifazic, special conceput pentru machiajul waterproof.

Pe de altă parte, pentru a fi rezistente la apă, aceste produse au în formulele lor anumiți compuși care pot afecta pielea sau genele pe termen lung, dacă sunt folosite zilnic. Aceste produse sunt, deci, practice, dar încearcă să nu le folosești zilnic.

Folosește un spray de fixare a machiajului

În zilele în care aplici produse clasice, poți să folosești un spray pentru fixarea machiajului. Acestea sunt special concepute pentru a fixa machiajul până la 24 de ore. Pot avea un finisaj mat, sidefat sau natural și, în general, se aplică înainte de pudra de față.

Machiajul este o metodă de a-ți pune în valoare frumusețea chipului, precum și de a masca eventuale imperfecțiuni. Sfaturile de mai sus sunt simplu de urmat și te vor ajuta să ai un machiaj rezistent și impecabil toată ziua.