40.000 de porci vor fi SACRIFICAŢI la Tulcea, după depistarea unui focar de pestă porcină africană la o fermă

Publicat: Sâmbătă, 30 Iunie 2018 17:47 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Iunie 2018 17:47 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea, remis sâmbătă, în urmă cu două zile a fost descoperit şi ulterior confirmat un focar de pestă porcină africană (PPA) la o societate comercială care deţine peste 40.000 de porci.

Astfel, mai multe incineratoare mobile de mare capacitate au fost aduse la Tulcea pentru situaţia în care va fi nevoie de sacrificarea a peste 40.000 de porci. Autorităţile vor face controale în trafic pentru a nu permite transportul de porci vii sau preparate din carne neetichetate din zonele afectate către alte regiuni.

"S-a luat decizia declarării stării de alertă pentru a putea aplica planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii", se arată în comunicat.

ANSVSA: Pesta Porcină Africană confirmată într-un abator aparţinând unei ferme din judeţul Tulcea

Acest plan se desfăşoară pe două paliere principale. În primul rând, ANSVSA, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne acţionează pentru eventualitatea în care va fi necesară sacrificarea celor peste 40.000 de porci din ferma unde a fost descoperit recent virusul.

În al doilea rând, se desfăşoară operaţiuni de verificare a zonei Deltei Dunării pentru descoperirea animalelor sălbatice (porci misterţi) decedaţi din cauza virusului şi pentru neutralizarea pericolului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fermă pestă porcină africană porci
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H