106 localităţi din Brăila, Vaslui, Buzău, Constanţa, Tulcea, Vrancea au rămas fără energie electrică

106 localităţi din judeţele Brăila, Vaslui, Buzău, Constanţa şi Tulcea nu sunt alimentate cu energie electrică, joi, din cauza avariilor apărute la reţelele de electricitate, în urma ninsorilor din ultimele ore: 40 de localităţi din judeţul Brăila, trei localităţi din judeţul Vaslui, 25 de comune din judeţul Buzău, 15 localităţi din Constanţa şi 2 din Tulcea. În judeţul Vrancea, 21 de localităţi nu au energie electrică.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 08:13
106 localităţi din Brăila, Vaslui, Buzău, Constanţa, Tulcea, Vrancea au rămas fără energie electrică

Potrivit locotent colonelului Ştefan Stoian de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, 40 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, unele chiar de două nopţi, din cauza vântului puternic, care bate cu până la 70 de kilometri la oră. Un număr de 35 de echipe de la Electrica se află pe teren şi încearcă să remedieze avariile produse la reţeaua de electricitate.

Circulaţia bacurilor pe Dunăre este în continuare închisă din cauza valurilor, fiind permise doar urgenţele medicale.

În Brăila nu există drumuri judeţene sau naţionale blocate.

Trei localităţi din zona centrală a judeţului Vaslui, respectiv Lacu Babei, Fântâna Blănarului şi Teişoru, nu au energie electrică de patru zile. Echipele de intervenţie ale E.ON Moldova nu au reuşit, de duminică, să ajungă la locul unde au apărut defecţiunile, din cauza drumurilor înzăpezite.

Şi în judeţul Buzău, 25 de comune sunt nealimentate cu energie electrică joi, din cauza viscolului care a produs avarii la reţeaua de electricitate. În unele cazuri oamenii neavând curent în gospodării chiar şi de două zile.

Printre localităţile buzoiene nealimentate cu energie electrică se află Robeasca, Ţinteşti, Pogoanele, Cilibia, Roseti, Padina sau Scutelnici. Avarii la reţeaua de electricitate au început să apară şi în zona Râmnicului. Astfel localităţi precum Topliceni, Murgeşti, Pardoşi şi Râmnicelu nu au în prezent curent electric. Angajaţii de la Electrica se află pe teren pentru remedierea avariilor, însă din cauza viscolului intervenţia acestora este îngreunată.

Tot joi, în judeţul Constanţa cinci linii de medie tensiune erau nealimentate total, iar patru linii parţial, fiind afectate 15 localităţi, potrivit Enel Dobrogea. Este vorba despre Dulceşti, Moşneni, Pecineaga, Vânători, 23 August, Schitu, Bărăganu, Potârnichea, Moviliţa, Topraisar, Miriştea, Osmancea, Ciobăniţa, Limanu şi Vama Veche.

În judeţul Tulcea este nealimentată o linie de medie tensiune parţial, iar două localităţi, Sâmbăta şi Cerbu, sunt afectate de lipsa electricităţii.

În judeţul Vrancea, peste 8.000 de locuinţe nu sunt alimentate cu energie electrică joi, din cauza avariilor în reţelele de electricitate, provocate de viscol. Conducerea Sucursalei de Distribuţie Electrica Focşani a declarat că ultima situaţie arată că 21 de localităţi nu au energie electrică, cele mai mari probleme fiind la staţia de transformare Tătăranu.

Potrivit avertizării nowcasting cod portocaliu, emisă joi dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele Vrancea şi Buzău, între orele 13.00 şi 19.00, va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.