40 de membri ai SI, arestaţi într-o operațiune de anvergură în IRAK

Serviciile de informații irakiene au anunțat joi arestarea a 40 de membri ai organizației jihadiste Statul Islamic (SI) într-o operațiune de anvergură desfășurată în regiunile Bagdad și Diyala.

24 dec. 2015, 20:35
40 de membri ai SI, arestaţi într-o operațiune de anvergură în IRAK

„Serviciile de informații irakiene, în coordonare cu forțele de securitate din Bagdad și Diyala, au efectuat o operațiune ce a condus la arestarea a 40 de membri” ai SI, s-a anunțat într-un comunicat.

Citeşte şi Prima Miss Irak după 40 de ani, AMENINŢATĂ de Statul Islamic

Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziții fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigașe cu mașini-capcană, amintește France Presse.

„Multe bombe, centuri explozive și mașini utilizate de teroriști au fost capturate, precum și o mare sumă de bani folosiți pentru a finanța activitățile lor criminale”, adaugă comunicatul.

Potrivit serviciilor de informații, înainte de arestarea lor, combatanții SI au cerut ajutorul altor celule din țară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziție slabă în regiunile Bagdad și Diyala.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operațiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadiști și anihilarea unei celule ce fabrica mașini-capcană la Bagdad în martie 2015.

Ele de asemenea coincid cu înaintea trupelor irakiene în orașul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de SI din mai.