40 de persoane au fost evacuate de urgenţă după ce o cisternă plină cu combustibil a intrat într-un gard

Un accident grav a avut loc miercuri seară, în judeţul Braşov. O cisternă încărcată cu combustibil a intrat într-un gard și sunt scurgeri de benzină. Din cauza accidentului 40 de persoane au fost evacuate de urgeţă din mai multe case.

17 ian. 2018, 17:11
40 de persoane au fost evacuate de urgenţă după ce o cisternă plină cu combustibil a intrat într-un gard

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, incidentul a avut loc pe starda Mare din localitatea Zărneşti, unde şoferul unei cisterne încărcate cu benzină şi motorină ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei case.

Autospeciala transporta şapte tone de benzină şi 24 tone de motorină, existând scurgeri atât din cisternă cât şi din rezervorul de carburant al capului tractor, care au fost fisurate.

„S-a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru asigurarea măsurilor PSI, pentru că au existat scurgeri de carburanţi. Nu au existat victime, dar au fost evacuate aproximativ 40 de persoane din mai multe locuinţe aflate pe o rază de 100 de metri”, a declarat sursa citată.

În urma incidentului, a fost blocată şi circulaţia pe DN 73, iar traficul a fost deviat pe străzi din localitate.

Conform autorităţilor, carburanţii din cisterna afectată vor fi transferaţi într-o altă cisternă, care urmează să ajungă la faţa locului.