40 de zile concediu de odihnă pentru profesori, trei sesiuni pentru studenţi

Consiliul de Administraţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a validat structura anului universitar pentru perioada următoa­re, punându-se astfel în aplicare decizia universităţi de a organiza doar două sesiuni pentru susţi­nerea examenelor credit, cea de-a treia fiind opţională şi implicând taxe suplimentare.  

06 apr. 2017, 06:36

„Sesiunea de restanţe şi modificare de calificativ, cu perioada de desfăşu­rare în luna iulie, nu face parte din structura curentă a anului universitar pentru studenţi şi se derulează cu caracter de excep­ţie, cu achitarea taxelor specifice“, se specifică în decizia Con­siliului de Administraţie. Însă UMF Iaşi păstrează cele trei şanse pentru examenele credit după următorul program – în timpul anului universitar, noiembrie – decembrie 2017, martie – aprilie 2018, iar apoi în timpul sesiunii extraordinare de restanţe – 23 – 31 iulie.

Cadrele didactice vor avea în noul an universitar 40 de zile de odihnă, iar personalul secretariatelor facultă­ţilor, rectoratului, şcolii doctorale şi departamentul master – maximum 28 de zile lucrătoare, în funcţie de vechime, după programul 14 zile în august, iar 14 zile în timpul anului în funcţie de soli­citările individuale. În ceea ce priveşte calendarul propriu-zis, anul universitar va începe pe 2 octombrie, pe 22 decembrie, după 12 săptămâni de studiu, fiind programată vacanţa de iarnă, care se încheie pe 7 ia­nuarie, cu durata de 16 zile. După alte două săptămâni de studiu, urmează sesiunea, 20 ianuarie – 11 februarie, apoi o altă săptă­mână de vacanţă şi încă şapte săptămâni de studiu până la Paşte – când sunt 9 zile de vacanţă. Pe 2 începe a doua sesiune, iar pe 23, cea extraordinară, a treia, scrie Ziarul de Iaşi.