400 de lei în plus la pensie. Decizia, pe masa Guvernului Dăncilă

Publicat: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 08:49 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 08:49 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui proiect aflat la Ministerul Muncii, ajutorul acordat veteranilor şi văduvelor de război este de 400 de lei. 

Ministerului Muncii propune ca ajutorul acordat veteranilor de război şi văduvelor veteranilor de război, pentru anul 2019 să fie de 400 de lei.

Potrivit iniţiatorilor, de ajutorul anual vor beneficia 5.583 persoane, din care 5.117 persoane plătite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, 200 persoane plătite de Ministerul Apărării Naţionale, 265 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii.

Sumele destinate plăţii ajutorului care se acordă veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat se suportă din bugetele celor 4 instituţii.

Drepturile de care beneficiază persoanele care au calitatea de veterani de război şi văduve de război, precum şi de accidentaţi de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului au fost reglementate prin Legea nr.44/1994. Potrivit actului normativ, pentru aceste categorii de persoane se acordă un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, al cărui cuantum se stabileşte anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi posibilităţile de susţinere din bugetul de stat, având la bază propunerile asociaţiilor veteranilor de război.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor stat bani pensionari bani stat veterani razboi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H