45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Cum a marcat Nadia Comăneci momentul VIDEO

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial, obţinând primul 10 din istoria gimnasticii.

19 iul. 2021, 09:27
45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Cum a marcat Nadia Comăneci momentul VIDEO

Pentru a marca momentul, Nadia Comăneci s-a îmbrăcat într-un costum similar cu cel pe care l-a purtat la Montreal și a făcut un salt în parcare. Pe fundal era o mașină specială, care amintea de momentul istoric de acum 45 de ani. Este o camionetă ediție limitată, făcută special pentru Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. Nadia Comăneci a scris că a primit mașina rară de la soțul ei, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la primul 10.

Citeşte şi Nadia Comăneci a primit un cadou inedit şi valoros la 45 de ani de la primul 10 FOTO ŞI VIDEO

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

Citeşte şi Nadia Comăneci are o pasiune secretă. Cum şi-a surprins fanii VIDEO