5 alimente pe care NU trebuie să le mănânci IARNA

În această perioadă, poate ţi se pare tentant să încerci să potoleşti stările de tristeţe accentuate de zilele scurte de iarnă prin cumpărarea unor legume colorate şi vesele de la supermarket. Dar cei mai mulţi nutriţionişti te vor avertiza că este o risipă de bani să cumperi produse care nu sunt de sezon.

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 12:48
5 alimente pe care NU trebuie să le mănânci IARNA

Alimentele care nu sunt specifice acestei perioade a anului sunt transportate pe distanţe foarte mari, de la fermieri şi producători din diferite zone climatice. Aceste fructe şi legume au anotimpuri diferite în care se coc, dacă le comparăm cu zona noastră.

Din păcate, vitaminele şi mineralele dispar în procesul de transportare, aşa că produsele tale alimentare sunt mai puţin nutritive în comparaţie cu altele.

Iată un top cu alimentele pe care ar trebui să le eviţi în lunile de iarnă.

1. Sparanghelul

Anumite alimente mai bine le laşi pentru la primăvară, iar sparanghelul proaspăt este unul dintre ele, potrivit unui expert citat de foxnews.com. Orice legumă de un verde deschis pe care o găseşti în magazine este indicată a fi consumată primăvara. Alege legume de un verde închis pe perioada iernii – precum varza furajeră Kale, mangoldul sau sfecla elveţiană şi andive.

Citeşte şi  Alimente cu un conţinut ridicat de carbohidraţi

2. Ardeiul roşu

Orientându-te către alimentele picante şi iuţi, s-ar putea să descoperi că acestea te vor ajuta să îţi cureţi sinusurile înfundate, dar există şi un dezavantaj: ardeiul roşu va crea un dezechilibru în stomacul tău. Evită alimentele picante şi iuţi dacă eşti răcită sau ai gripă.

3. Porumbul pe ştiulete

Porumbul pe ştiulete pe care îl găseşti uneori la supermarket la jumătatea lui februarie nu este atât de crud şi „tânăr” pe cât ai crede. Potrivit specialiştilor, această plantă pur şi simplu nu produce nimic în lunile de iarnă. Ceea ce vei cumpăra, dacă reuşeşti să găseşti undeva porumb, acesta va fi congelat sau chiar pot fi resturi din sezonul trecut.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.