5 beneficii mai puţin cunoscute ale piperului

Piperul este mai mult decât un condiment care oferă un plus de gust mâncărurilor și salatelor. El a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecțiuni, așadar uite ce boli ține la distanță!

19 sept. 2014, 06:50
5 beneficii mai puţin cunoscute ale piperului

Desfundă căile nazale

Piperul încălzește corpul și stimulează eliminarea mucusului din căile nazale și astfel vei respira mult mai ușor. Prepară o băutură pe bază de piper din o jumătate cană de apă, un sfert de cană oțet de mere, 2 linguri miere, 1 linguriță piper măcinat și 2 linguri zeamă de lămâie. Încălzește apa ca pentru ceai și adaugă toate ingredientele. Amestecă-le bine și inspiră adânc vaporii. După ce s-a mai răcit puțin băutura bea-o.

Remediu împotriva constipației

Întrucât piperul te încălzește, vei simți nevoia să bei mai multă apă și astfel vei stimula digestia. Amestecă o lingură de piper măcinat într-o cană de apă călduță. De asemenea, dacă ești constipat în mod frecevent adaugă cât mai des piper în mâncare.

Te scapă de tuse

Nu poți scăpa de tuse și-ți simți gâtul iritat? Atunci combină un sfert de linguriță de piper măcinat cu 1 lingură de miere și una de oțet de mere. Ia acest remediu ori de câte ori simți nevoia.

Împotriva durerilor de ureche

Te-a tras curentul și acum te doare urechea? Presară puțin piper pe un bețișor de ureche și ține-l pentru câteva minute la intrarea în ureche, însă nu-l băga de tot.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro