5 curiozităţi despre implanturile dentare

Dintele este una dintre părțile corpului nostru care suferă cel mai mult de-a lungul vieții sale. Petrecem aproximativ o oră pe zi mâncând și bând, iar acest lucru ne determină dinții să muncească mult. Datorită faptului că stomatologia modernă a făcut pași foarte mari în ultima perioadă, dinții pot rezista timp îndelungat. Cu toate acestea, pentru majoritatea dintre noi, va veni un moment în viață când vom pierde un dinte.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 12:50
5 curiozităţi despre implanturile dentare

Nu cu mult timp în urmă, singura soluție la pierderea dinților a fost utilizarea protezelor amovibile sau a punților fixe. Dar, din fericire, astăzi există tratamente care se bazează pe implant dentar în toată gura sau în anumite zone ale cavității bucale. Astăzi, implanturile dentare sunt o soluție permanentă și fără probleme.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială realizată din titan care înlocuiește rădăcina naturală a unui dinte lipsă. La rândul său, acest element va susține un nou dinte artificial.

Implanturile dentare sunt elemente care vor rămâne în gură permanent. În prezent, tratamentele de implantologie sunt cea mai bună soluție pentru a înlocui dinții lipsă din cavitatea bucală. Prin urmare, dacă trebuie să înlocuim unul sau mai mulți dinți pierduți, există câteva informații utile de care este bine să ținem cont.

 

Un implant dentar este un tratament obișnuit și de succes

Implanturile dentare pot fi mult mai comune decât credem. Există numeroase persoane care au implanturi dentare care au fost puse cu succes.

Deși marea majoritate a persoanelor care și-au făcut implant dentar în toată gura sau doar într-o anumită zonă a gurii nu au avut parte de complicații, uneori există un procent mic în care tratamentele de implantologie s-ar putea să nu fie posibile. Acest lucru se datorează sănătății dentare precare sau altor probleme secundare, deși aceste cazuri apar foarte rar. Este important ca medicul care montează un implant dentar să evalueze situația pentru a vedea dacă procedura poate fi realizată cu succes.

 

Implantul durează o viață

Rădăcinile implantului sunt fabricate din titan, un material cu caracteristici mecanice excepționale și pe deplin compatibil cu osul maxilarului. Dintele artificial este inert și nu se va descompune niciodată în gură. În timp ce protezele, punțile și coroanele durează doar câțiva ani, implanturile dentare durează pentru totdeauna.

 

Sunt ca niște dinți adevărați

Implantul dentar, din punct de vedere estetic, este la fel ca dintele real. Specialistul în implanturi va recrea forma și culoarea dintelui artificial, astfel încât să se potrivească cu restul dinților din gură. În acest fel, aceștia sunt modelați și colorați, astfel încât zâmbetul persoanei să fie perfect.

Fiind prins în os, se simte ca un dinte adevărat. Nu se mișcă sau nu alunecă așa cum se întâmplă cu protezele dentare sau punțile dentare. Cu ajutorul implanturilor se poate mânca și vorbi normal și cu toată încrederea.

La fel se va întâmpla și cu igiena orală, care se va face în același mod ca și cu dinții normali, pe bază de periaj și ață dentară.

 

Implanturile dentare fac maxilarele mai puternice

Se știe că atunci când un dinte cade, osul care l-a susținut începe să se deterioreze. Dinții și maxilarele formează același grup funcțional. Dinții au nevoie de maxilar pentru sta nemișcați, astfel încât să fie puternici și sănătoși.

Implanturile dentare, pe lângă prevenirea deteriorării maxilarului, stimulează și creșterea osoasă în jurul dintelui implantat.

 

Implanturile dentare protejează dinții sănătoși din jurul lor

Dinții noștri au nevoie de maxilar pentru sprijin, dar se susțin și unul pe celălalt. Când pierdem un dinte, dinții care înconjoară golul rămas vor începe să devieze. Această deviere, împreună cu deteriorarea maxilarului, crește probabilitatea de a pierde mai mulți dinți. De aceea, este indicat ca atunci când pierdem un dinte, să realizăm un nou implant dentar cât mai curând posibil, pentru a evita viitoarele complicații în restul gurii.

Implantologia dentară este o procedură importantă. Prin urmare, în cazul în care ne dorim să facem implant dentar toată gura, este bine să descoperim cât mai multe informații cu privire la toate aspectele tratamentului.

Trebuie să aflăm care este cea mai potrivită procedură pentru cazul nostru, astfel încât să ne bucurăm de un zâmbet frumos, fără durere și cu succes garantat.

De asemenea, este important să aflăm cât costă un implant dentar toată gura, pentru a ști la ce să ne așteptăm din punct de vedere financiar.