5 elemente care pun în pericol viaţa bărbatilor. Cât trebuie să fie circumferinţa abdomenului

Pentru barbatii care se respecta, sanatatea trebuie sa fie printre primele locuri pe lista de prioritati. Insa nu intotdeauna se intampla asa si de cele mai multe ori sunt ignorate elemente foarte importante care pun viata in pericol.

RomaniaTV.net
01 ian. 2018, 10:49
5 elemente care pun în pericol viaţa bărbatilor. Cât trebuie să fie circumferinţa abdomenului

Printre ele se numara obezitatea abdominala, nivelul trigliceridelor si al glicemiei. Iata cateva sfaturi pentru barbati, in ceea ce priveste amenintarile la sanatatea lor.

Ce inseamna obezitatea abdominala pentru barbati

Daca circumferinta abdomenului masoara mai mult de 102 cm, inseamna ca te inscri in categoria barbatilor cu obezitate abdominala. Spre deosebire de celulele adipoase de pe fund si coapse, grasimea din jurul abdomenului inseamna grasime pe organele interne: ficat, pancreas, inima. Ca sa nu mai vorbim ca insulina nu-si mai face efectul, iar acest lucru va conduce la diabet.

Trigliceridele inseamna pentru barbati boli de inima

Daca nivelul trigliceridelor depaseste 150 mg/dl, creste si riscul barbatilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Deocamdata, insa, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca daca doar trigliceridele influenteaza declansarea bolilor de inima sau exista si alti factori care in combinatie cu nivelul ridicat de trigliceride duc la probleme cardiovasculare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.