5 legume contra tusei

Când tusea nu-ţi dă pace, remediile din natură îţi pot fi un ajutor important. Unele dintre remediile cele mai bune le ai chiar la tine în cămară, fiind vorba despre legume.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 08:34
5 legume contra tusei

Ridichea neagră

Cunoscută de pe vremea bunicilor, ridichea neagra face minuni contra tusei şi ajută şi la calmarea gâtului inflamat. Acest lucru se datorează proprietăţilor antitusive.

Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi pui în locul respectiv câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte 3-4 linguriţe pe zi, până când scapi de tuse.

Citeşte şi  Adevărat sau fals despre tuse

Usturoiul

Este folosit din vremuri străvechi pentru tratarea simptomelor tusei, cât şi a infecţiilor din corp. Conţine alicină, o substanţă care acţionează ca un antibiotic. Grăbeşte vindecarea răcelilo, a virozelor respiratorii şi a gripei, ceea ce înseamnă că te ajută să scapi mai repede şi de tuse.

Hreanul

Cu un conţinut important de săruri minerale şi uleuri volatile, hreanul este un bun leac contra tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Amesteci o linguriţă de hrean ras cu o lingură de ceapă rasă şi torni 300 ml de apă fierbinte. Amesteci bine, după care pui 2-3 linguriţe de miere. Laşi să se răcească, apoi iei din acest sirop câte 2 linguriţe, de 3-4 ori pe zi.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro