5 lucruri pe care nu le stiai despre carnea de curcan

Carnea de curcan este una din cele mai bune optiuni cu privire la alimentatia sanatoasa pe care parintii o pot oferi familiei si copiilor lor. In continuare prezentam a doua parte a unui top al intrebarilor despre carnea de curcan la care raspund specialisti in domeniu ai Universitatii din Ilinois.

RomaniaTV.net
18 iul. 2019, 10:50
5 lucruri pe care nu le stiai despre carnea de curcan

Cat timp se poate pastra carnea de curcan la congelator?
Daca prepari un curcan intreg la cuptor, inevitabil mai ramane carne. Acea carnea de curcan ce ramane poate fi pastrata la congelator o luna de zile dupa ce a fost preparata si congelata. Foloseste recipiente pentru congelator sau pungi speciale pentru congelat. O impachetare corespunzatoare este necesara pentru succesul congelarii resturilor de carne gatita. Scoate orice urma de aer din pungile de congelat si nu uita sa notezi pe fiecare pachet data la care ai congelat-o, ca sa nu o consumi mai tarziu de o luna de zile.

Vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa iti obtii corpul inapoi, in timp ce esti si plin de energie, nu secatuit de diversele diete daunatoare sanatatii? Afla mai multe aici.

Sunt curcanii injectati cu hormoni de crestere?
Curcanii crescuti pentru consum nu primesc steroizi sau hormoni in timpul procesului de crestere. Faptul ca aceste pasari sunt asa de masive este rezultatul dezvoltarii lor genetice, a formulei mai hranitoare aplicate si a tehnicilor moderne de management in procesul cresterii lor. Curcanii ating maturitatea intre 4 si 9 luni de viata. Curcanii mai batrani au carnea tare si nu sunt folositori pentru consum, de aceea nici nu sunt prezenti pe piata la vanzare.

Este real ca iti da somnolenta carnea de curcan?
Cu cativa ani in urma, media a lansat o informare cum ca in pieptul de curcan se gaseste o componenta care da stare de somnolenta. Aceasta componenta se numeste amino acidul triptofan, important in procesul formarii proteinelor din curcan si care este si un precursor al serotoninei, adica acea componenta din creier care are un rol activ in relaxare si in inducerea somnului. Astfel, media a tras concluzia ca o crestere a cantitatii de piept de pui mancat duce la o crestere a somnolentei induse.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.