5 lucruri pe care să nu le spui într-o căsnicie

Drumul catre divort este pavat cu ochi dati peste cap, tacere si, in general, cu o comunicare slaba. Mai jos, terapeuti de cuplu dezvaluie cele mai daunatoare lucruri pe care le poti spune intr-un cuplu si ce ar trebui de fapt sa-i zici jumatatii tale.

RomaniaTV.net
01 dec. 2017, 05:32
5 lucruri pe care să nu le spui într-o căsnicie

Esti ridicol/a

Ai putea crede ca sotia exagereaza in legatura cu faptul ca nu a primit avansarea la care se astepta si ea crede ca esti nebun pentru analiza excesiva a momentului ciudat care a avut loc mai devreme la petrecere. Insa intr-o relatie sanatoasa ar trebui sa va straduiti din rasputeri pentru a intelege perspectiva partenerului/ei. In niciun caz nu ajuta etichetarea emotiilor lui/ei drept ridicole, sustine Leslie Petruk, consilier marital.

„Atunci cand unul dintre parteneri simte ca nu-i este permis sa vorbeasca deschis despre gandurile si sentimentele sale va aduna resentimente care, in final, se vor reflecta negativ asupra relatiei de cuplu. In loc sa-i negi sentimentele, incearca sa intelegi motivul pentru care gandeste asa”, subliniaza Leslie Petruk. Spune-i „Te rog ajuta-ma sa inteleg de ce reactionezi astfel”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.