5 militari români răniţi în misiune în Afganistan. Cine sunt militarii şi care este starea lor UPDATE

Cinci militari români care se află în misiune în Afganistan au fost răniţi vineri, în jurul orei 12.30 (ora României), în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, anunţă Ministerul Apărării într-un comunicat.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 11:08
5 militari români răniţi în misiune în Afganistan. Cine sunt militarii şi care este starea lor UPDATE

UPDATE Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” răniţi vineri, în Afganistan, sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

„La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii”, se arată în comunicatul MApN.

______

Mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat pe timpul patrulării.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă. 

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Ministerul va oferi mai multe informaţii după ce va informa familiile militarilor răniţi.

„Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității”, transmite MApN

Citeşte şi: Gabriel Leş, după rănirea soldaţilor din Afganistan: Încă se moare pentru securitatea României

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri, după rănirea celor cinci militari români în Afganistan, că „încă se moare pentru securitatea României”, subliniind că este important ca Armata să nu fie introdusă în „jocuri politice”, iar programele de înzestrare să continue.