5 moduri de a te simţi sigură pe tine în costum de baie

Dincolo de impactul asupra sanatatii, forma corpului si numarul de kilograme pe care le are o femeie au o putere incredibila asupra stimei de sine, asupra cat de "valoaroasa" se simte ea.

30 iun. 2014, 04:50
5 moduri de a te simţi sigură pe tine în costum de baie

Inaintea verii, multe reprezentante ale sexului tare incearca sa slabeasca, avand impresia ca fiecare kilogram in plus pe care il au le fac sa fie mai putin demne de atentie, de iubire, de atentia celorlalti. Practic, cu cat numarul de kilograme este mai mare decat ar trebui sa fie, cu atat femeia in cauza sa simta mai putin „valoroasa” decat este. Insa a tinti in permanenta dupa numarul ideal de kilograme pe cantar nu ajuta cu aproape nimic la starea de bine si la acceptarea de sine.

Rareori ne intrebam, dincolo de beneficiile asupra sanatatii ale unei greutati corporale normale, de ce silueta conteaza atat de mult. Femeile accepta, adesea, ca litera de lege ca silueta si kilogramele determina in mod direct cat de „bune” sunt, cat de „demne” sunt sa primeasca ce-i mai bun in viata. Este cazul sa punem intrebare de ce corpul nostru – asa perfect cum este in functionalitatea lui – are o influenta atat de mare asupra perceptiei asupra propriei persoane, influentand in mod covarsitor starea generala de spirit.

Iar in sezonul cald, toate acestea se accentueaza. Daca iarna femeile se pot ascunde dupa tinute avantajoase pentru siluetelor lor, vara, inevitabil, apare momentul in care se vor afisa in costum de baie. Pentru a se bucura cu adevarat de o vacanta, indiferent daca aceasta dureaza doua saptamani sau doar doua zile, femeia trebuie sa se simta bine in costum de baie, sa aiba incredere in sine. Dar cum redobandeste o femeie increderea in sine daca, in marea parte a timpului, isi desconsidera propriul trup?! Iata cateva strategii care pot ajuta la acceptarea propriei siluete, chiar si in costum de baie.

1. PREGATIREA

Cu ceva timp inainte de momentul in care vei imbraca costumul de baie, lupta cu indarjire cu tentatia de a-ti fixa concentrarea pe partile trupului pe care tu le consideri „defectuoase”. Incearca sa meditezi 5-10 minute pe zi, sa-si limpezesti gandurile, sa ti le blochezi, iar in restul timpului cauta acele puncte forte care-ti plac. Poate este vorba de brate, poate este vorba de picioare, poate este vorba de par. Oricum ar fi, exista cu siguranta aspecte ale trupului tau care-ti plac. Valorifica-le si axeaza-ti mintea pe ele.

Continuarea pe Lyla.ro