5 reguli esenţiale de care trebuie să ţii cont atunci când îţi amenajezi bucătăria

Se spune ca bucataria este inima casei. De aceea amenajarea unui astfel de loc nu este deloc simpla. Sunt atat de multe lucruri la care trebuie sa te gandesti, atunci cand incepi acest drum. De la culoarea peretilor, la culoarea mobilierului, la delimitarea spatiului, la stilul pe care ti-ai dori sa-l imbrace camera si la cum poti aranja toate accesoriile astfel incat locul in care iti petreci o mare parte din timp sa iasa exact cum ti-ai dorit si sa-ti ofere ambientul si confortul de care ai nevoie.

24 aug. 2018, 09:46

Specialistii SiPro s-au gandit sa-ti ofere 5 reguli esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria:

1. Alege o culoare care sa-ti defineasca personalitatea

Culoarea este printre cele mai importante puncte atunci cand incepi sa-ti amenajezi bucataria. De aceea daca esti nehotarat in privinta acestui aspect trebuie sa te gandesti la lucrurile care iti plac si la culorile pe care le-ai purta. Daca iti place eleganta si esti o persoana care indrageste lucrurile autentice atunci culorile dark, cum ar fi verdele, albastru, negru cu siguranta pot fi alegerea perfecta. Daca ai o personalitate vesela, mai nonconformista atunci vei iubi culorile pastelate, care vor oferi camerei o luminozitate aparte, dar cel mai important senzatia de spatiu. 

2. Aloca un spatiu pentru invitati

Bucataria nu mai este doar un spatiu pentru depozitare sau pentru gatit, ci a devenit un spatiu perfect pentru socializare. Asadar, daca vrei ca bucataria ta sa aiba o utilitate sporita nu uita sa aloci un loc pentru momentul in care vei avea invitati, prieteni alaturi de care vrei sa te relaxezi la un pahar de vin.

3. Gandeste strategic spatiile de depozitare

In general depozitarea poate fi problematica la orice proprietar care isi amenajeaza bucataria. Incearca sa gandesti proiectul in asa fel incat spatiile de depozitare sa iti ofere confortul de a avea o camera spatioasa, luminoasa si cat mai curata. Acesta este un punct important la care trebuie sa fii atent atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un mobilier de bucatarie. 

4. Detaliile fac diferenta

In 2018 tehnologia nu mai reprezinta un moft ci o necesitate. Aceasta ne ajuta sa obtinem o armonie intre utilitate si design. Mai nou accesoriile pot fi incorporate si astfel poti obtine mai mult spatiu. Accesoriile sunt un alt aspect la care ar trebui sa ai o atentie sporita. Daca iti doresti ca obiectele sa reziste pe termen lung alege sa achizitionezi lucruri de calitate. 

5. Mobila de bucatarie pe comanda este cea mai buna alegere

De ce? Raspunsul este simplu. Pentru ca iti vei organiza spatiul dupa propriile dorinte ceea ce nu ai putea face daca ti-ai achizitiona o bucatarie gata proiectata. Fiecare camera difera, de aceea cea mai buna si utila alegere ar fi mobilierul pe comanda. Nu este o greseala sa cumperi mobila deja fabricata, dar cea facuta dupa propria viziune este mereu alegerea ideala.